An existing 1800s Cape, located in a historic waterfront neighborhood, became the perfect renovation project for new homeowners returning to their roots after years away.

The home was gutted and a number of additions were removed, opening the spaces up to the unmatched views and creating a house with much more access to its surroundings. The goal: a summer home for casual living and frequent entertainment.

Suitable for owners who love to entertain, the first floor kitchen, formal dining room and sitting area are open to one another, and boast remarkable views of the water. On the upper level there are three guest bedrooms and a master bedroom, each with a private bath.

Rooms on the second floor access a porch tucked into the roof, where guests can enjoy viewing the active harbor and lobster pier below... all while maintaining a comforting sense of privacy.

Pictures